2371095455 Μαραθούσα, Χαλκιδικής ktima.livadioti@gmail.com
hero image
 
Ξενάγηση στο Κτήμα Λειβαδιώτη


 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους αμπελώνες του Κτήματος, από τους πλακόστρωτους διαδρόμους που υπάρχουν ανάμεσά τους, να γνωρίσει και να ζήσει από κοντά όλες τις φάσεις της αμπελοκαλλιέργειας, από τη φύτευση έως τη συγκομιδή, την οινοποίηση και την απόσταξη.
 

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: Στο κέντρο του κτήματος στεγάζονται 3 παραδοσιακοί άμβυκες (καζάνια) απόσταξης τσίπουρου. Εκεί από τις 10 Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, με συνταγές που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, αποστάζουμε και παράγουμε το τσίπουρο του Κτήματος. Κάτω από τους ήχους παραδοσιακών οργάνων, με ντόπιους μεζέδες, σε ένα ατελείωτο γλέντι, δοκιμάζουμε διασκεδάζοντας τα αποστάγματα.

 
     
     
 
 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Με την ωρίμανση των σταφυλιών η καρδιά του κτήματος χτυπάει στο οινοποιείο. Εδώ ο επισκέπτης θα μάθει τις τεχνικές οινοποίησης και τα στάδια παραγωγής των κρασιών.

ΧΩΡΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ο εξοπλισμός του οινοποιείου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ελλάδας. Εδώ μεταφέρονται τα σταφύλια, μετά τη συγκομιδή τους, σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Με απόλυτο έλεγχο των θερμοκρασιών, με σεβασμό στην παράδοση και σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και τις ψυχόμενες δεξαμενές, οινοποιούμε την παραγωγή μας δημιουργώντας οίνους υψηλής ποιότητας.

ΚΑΒΑ: Στις υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες μας, με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, σε απόλυτο σκοτάδι, μέσα σε δρύινα βαρέλια, ωριμάζουν υποδειγματικά τα κρασιά του κτήματος.

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ: Το τέλος της ξενάγησης ακολουθεί η γευσιγνωσία, συνοδευόμενη από εδέσματα ή φαγητό, στο εστιατόριο ή στον κήπο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.