2371095455 Μαραθούσα, Χαλκιδικής ktima.livadioti@gmail.com
hero image
 
Καλωσήλθατε στο Κτήμα Λειβαδιώτη


 

Το Κτήμα Λειβαδιώτη βρίσκεται στη Μαραθούσα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται κατά παράδοση με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών.
Δίπλα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αριστοτέλη, στη Βόρεια Χαλκιδική, με θέα το όρος Χολομώντα, απλώνονται οι αμπελώνες του κτήματος Λειβαδιώτη.
 
Η οικογένεια Λειβαδιώτη από πολύ παλιά γνώριζε ότι στην περιοχή από την αρχαιότητα υπήρχαν αμπέλια, που παρήγαγαν κρασιά υψηλής ποιότητας. Έτσι από το 1978 αποφάσισαν να ασχοληθούν και να ξαναφέρουν στο φώς την αίγλη και τη φήμη της περιοχής στο κρασί. Η ιδέα για την κατασκευή του οινοποιείου υπήρχε πάντα, 30 χρόνια τώρα οινοποιούμε παραδοσιακά τα σταφύλια του κτήματος. Η κατασκευή του σύγχρονου, επισκέψιμου οινοποιείου ολοκληρώθηκε το 2008

 
     
     
 
 
Στους αμπελώνες του Κτήματος που εκτείνονται στα 120 στρέμματα, φιλοξενούνται οι ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών όπως Ασύρτικο – Μαλαγουζιά – Chardonnay – Sauvignon Blanc – Syrah – Cabernet Sauvignon – Merlot. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση και ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας, σε συνδυασμό με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τελευταίας γενιάς του οινοποιείου, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.


Οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αμπελώνες του κτήματος από τους πλακόστρωτους δρόμους που υπάρχουν ανάμεσά τους και να γνωρίσει από κοντά όλες τις βασικές αρχές της αμπελοκαλλιέργειας, από τη φύτευση έως τη συγκομιδή.